Blogg

  • Video – MatHems vd: ”Vi jobbar hela tiden för att vår sajt ska vara tipptopp”

  Indpro communications team & Tomas Kull

  För MatHem, vår kund sedan tio år tillbaka och Sveriges största e-handel för mat, är sajten a och o. Den säkerställer att deras kunder får en bra upplevelse. Sajten är det första konsumenterna möter – och den måste vara personlig.

  Vi åkte till MatHems lager utanför Stockholm och bad grundaren och VDn Tomas Kull att berätta om sin resa med MatHem, och dela med sig av sina bästa råd till andra entreprenörer.

  Hur ser då MatHem till att ha en sajt som är tipptopp?  Tomas Kulls svar är att det inte bara handlar om att jobba med de senaste tekniska lösningarna, att få en snabbare sajt, om bättre konvertering – utan det gäller också att vara vara engagerad, och att lyssna på kunderna.

  ”När våra konsumenter kommer in ska de känna wow, det här är mina varor. MatHem kommer att erbjuda något som passar mig.”

  För att ha koll på vad kunderna tycker är Tomas själv ute och levererar varor till kunderna, och pratar med kundtjänst för att få veta vad kunderna säger.

  ”Jag lever med det här, jag sover med det här, jag tänker MatHem dygnet runt”, säger Tomas.

  MatHem har vuxit så det knakar i flera år, och än är resan långt ifrån över. Nu siktar företaget på 10 miljarder kronor i årsomsättning.

  ”E-handelsmarknaden för mat är inte speciellt mogen än, bara en dryg procent handlar på nätet. Om 30-40 år går väl över 90 procent via nätet”, spår Tomas.

  Läs gärna också intervjun med vår utvecklare Ullas, som har arbetat med MatHems prisbelönta e-handelslösning i tio år.

  Nyfiken på att läsa mer om MatHems resa? Ladda ner vår rapport med intervjuer med både Tomas Kull och MatHems CTO Fredrik Sewén här till höger . 

 • Se video om hur det går till här