Blogg

  • Ucommerce för Umbraco – ny partner och nya certifieringar

  Indpro har blivit certifierad partner för e-handelsramverket Ucommerce – och sex av våra utvecklare har certifierat sig i Ucommerce för Umbraco.

  Bobby Spencer är projektledare på Indpro och är den som har varit ansvarig för certifieringarna.

  Bobby SpencerBerätta Bobby, varför väljer Indpro att arbeta med Ucommerce?

  ”Därför att Ucommerce är ett väldigt flexibelt och skalbart ramverk som låter oss bygga komplexa kundanpassade webshoppar. Många kunder vill idag koppla ihop sina befintliga system så som ERP, CRM och PIM med sin e-handel; Ucommerce gör detta möjligt då det är väldigt integrationsvänligt.”

  Ett vanligt önskemål från våra kunder är att bygga en webbshop som har de vanliga funktionerna i en e-butik, men dessutom behövs ett antal ändringar och anpassningar till kundens specifika sätt att arbeta. Detta kan i många fall bli väldigt tidskrävande att genomföra i exempelvis Magento, eftersom det systemet har många hårt integrerade standardfunktioner.

  ”I Ucommerce är det bara 80 procent av cirkeln som är sluten”, säger Bobby. ”Så du har goda möjligheter att bygga på de sista 20 procenten. Ucommerce är ett ramverk som ger dig alla grundfunktionerna av en webbshop, och sedan bygger man sin egna lösning på dessa.”

  En fördel med Ucommerce för Umbraco är att de har en väldigt låg licenskostnad jämfört med deras konkurrenter inom e-handelslösningar. Detta gör det enkelt för den som inte tidigare haft en e-handelskanal att börja på en låg kostnadsnivå, och ändå få ett bra skalbart system.

  Några av ledande CMS-systemen inom Microsoftteknologin idag är Episerver, Kentico och Sitecore.

  ”Men Umbraco kommer inte långt efter”, berättar Bobby. ”Det är väldigt kraftfullt och ändå gratis – en bra startpunkt.”

  Eftersom Ucommerce är kompatibelt med de större systemen Sitecore och Kentico går det också relativt lätt att växla upp om behovet uppstår.

  ”Vill man flytta över sin butik till exempelvis Sitecore, som är ett mer kraftfullt men också dyrare system, kan vi återanvända jättemycket av koden. Det är en stor styrka med Ucommerce”, säger Bobby.

  Vi på Indpro är glada över vårt nya partnerskap med Ucommerce, och säger grattis till de utvecklare som har certifierat sig!  

 • Se video om hur det går till här