Teknisk projektledare till Indien och Sverige

Indpro IT outsourcing staff.

Vilka vi är

Indpro är ett svensk konsultbolag inom mjukvaruutveckling grundat 2005. Vårt huvudkontor ligger i Stockholm och vårt största leveranscenter ligger i World Trade Center, Bangalore, Indien. Vi är nära 100 anställda i organisationen. Vi levererar högkvalitativa IT-lösningar genom blended sourcing till framförallt skandinaviska kunder, och kombinerar svensk ledning med indiska resurser.

Vad vi erbjuder

Internationell erfarenhet

På Indpro är vi en global familj. Tjänsten är till en början placerad på vårt kontor i World Trade Center i Bangalore, för att ge dig erfarenhet av att jobba med leverans av blended sourcing – där vi blandar svenska och indiska resurser i teamen. Du kommer att få en unik möjlighet att arbeta nära indiska utvecklingsteam med många olika tekniker. Indpro ordnar alla praktiska detaljer kring resa, visum, boende, med mera. Vårt arbetsspråk är engelska.

Den senaste tekniken

Våra kunder är moderna och innovativa e-handels- och IT-produktföretag. Att arbeta med dem innebär att du kommer att arbeta med avancerad teknik.

Struktur

Vi älskar att jobba agilt och verktyg som Scrum, Jira och GitHub är viktiga komponenter i vårt dagliga arbete.

Tillväxt

Indpro får dig att växa – det är vårt motto. Vi är ett växande företag och vi gillar att hjälpa våra kunder att växa, men det är lika viktigt att vår personal växer. Vi vet att vår personal är vår största tillgång och erbjuder en långsiktig karriär och möjligheter till personlig utveckling. I gengäld förväntar vi oss att du utvecklas och lär dig kontinuerligt.

Ansvar och frihet

Vi har högt i tak och förväntar oss att våra anställda tar ansvar för sitt eget arbete. Vi tillämpar frihet under ansvar. Den flexibilitet vi erbjuder ger dig stort inflytande över din egen arbetssituation, och även möjlighet att arbeta hemifrån och styra över din egen placeringsort.

Roligt på jobbet

Vår personals välbefinnande står högt på vår prioriteringslista och vi organiserar många företagsaktiviteter som utflykter, hackatoner och konferenser.

Om tjänsten

Indpro är i en tillväxtfas och söker nu ytterligare en teknisk projektledare med utvecklarbakgrund inom mjukvaruutveckling till vårt växande team. Du kommer att ingå i en svensk ledningsgrupp i en stor leveransorganisation, med alltifrån IT-arkitekter till juniora utvecklare. Du leder projekt inom systemutveckling, webbutveckling och mobilutveckling.

Teknisk projektledare hos Indpro är en bred roll där du aktivt får jobba med kundkontakt, kravställning, och leda utvecklingsteam. Kvalitet är ett ledord för oss, och du kommer att ansvara för att kvalitetssäkra såväl våra kundprojekt som kommunikationen gentemot kund. Du har också ett ansvar för och möjlighet att påverka teknikval arkitektur och lösningar. Du kommer vara ansvarig för att ta fram specifikationer tillsammans med kund, ta fram systemarkitektur tillsammans med utvecklingsteamet, samt implementera och leverera färdig lösning till kund.

En teknisk projektledare hos Indpro får ett stimulerande, utvecklade och utmanande jobb med start i det färgstarka landet Indien. Du får möjlighet att lära känna och vara del av en av världens viktigaste ekonomier på frammarsch, med över 350.000 nyutexaminerade ingenjörer varje år och en IT-export på nära 100 miljarder kronor (2017). Du har dessutom möjlighet att upptäcka den rika kulturen och vackra naturen i såväl Indien som andra sydasiatiska länder.

Efter en inledande tid i Indien kan vi flytta tjänsten till vårt Stockholmskontor. Men vi är också öppna för om du vill arbeta från andra platser ­­– vi har lång erfarenhet av att jobba med geografiskt spridda team och betraktar det inte det som ett problem om du vill bo eller vistas på en annan ort än de platser där vi idag har kontor.

Din bakgrund och personlighet

Du har en gedigen utvecklarbakgrund inom system- och webbutveckling. Du arbetar självständigt och har goda ledaregenskaper, samt erfarenhet av att leda andra utvecklare – exempelvis Scrum Master eller projektledare.

Att ta ett helhetsansvar är en självklarhet för dig, vilket bland annat innebär att du inte får vara rädd för att ta i. Du har förmåga att skapa starka och varaktiga kundrelationer och har en känsla för kvalitet. Det är dessutom viktigt att du har en positiv attityd, är flexibel, har en vilja att hjälpa till och är öppen för olika kulturer. Du bör också ha förmågan att upptäcka och dra nytta av affärsmöjligheter.

Du behöver kunna kommunicera väl på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Du har god vana att jobba agilt med projektstyrningsverktyg som Jira och Trello, och vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med distribuerade team som är geografiskt spridda. Vi tror också att du gillar att ha ordning och reda i koden och ser repositories och utvecklingsprocesser som en självklarhet.

Meriterande, men ej obligatoriska kunskaper kan vara:

  • Erfarenhet av apputveckling (Swift, Android).
  • Erfarenhet inom automatiserad testning, continuous integration och continuous delivery.
  • Erfarenhet inom setup och konfigurering av Cloud-lösningar för Azure eller AWS.
  • Entreprenörskap, till exempel erfarenhet av startup-verksamhet eller försäljning.

Har du frågor om tjänsten eller vill ansöka, tveka inte att kontakta oss:

Följ oss gärna och lär känna oss bättre på: