Metric Industrial

Logga

Företaget

Metric Industrial är ett distributionsföretag vars största affärsområde är automations- och fiberkomponenter till  de nordiska automations- elektronik- och telekomindustrierna. Företaget ingår i MI Group, som omsätter runt 270 miljoner kronor, har 90 anställda i Norden och Estland samt är en del av av Addtech-koncernen.

Utmaningen

Metric Industrial anlitade Indpro när de skulle starta upp e-handel och behövde hjälp att implementera en webbshop på sin sajt. Ett krav var att shoppen skulle integreras enkelt med Metrics existerande webbplats, utan byte av sajt. Designen på shoppen skulle följa Metrics grafiska profil. Det skulle också finnas möjlighet till internationalisering, då planer fanns på att lansera e-handel på fler marknader.

Lösningen

Indpro installerade en webbshop baserad på plattformen Magento CE, en kostnadsfri version av Magento som är en av världens största och mest använda e-handelsplattformar. Magento har ett intuitivt gränssnitt för att hantera produkter, priser moms med mera, vilket förenklar arbetet för webbbutikens administratörer. Vi valde en ”multi-store”-installation, vilket innebär att flera företag delar en installation och kan gemensamt dra nytta av de förbättringar som görs i plattformen. Det innebär också att Metrics olika kontor kan dela samma databas med information om exempelvis pris och tillgänglighet.

Resultatet

Metric Industrial har fått en ökad exponering av sina produkter online, och en ny säljkanal som kompletterar övriga kanaler. Dessutom finns möjlighet att integrera plattformen med andra system såsom affärssystem, för att minimera det manuella arbetet med produktuppdateringar och försäljningsstatistik. Indpros konkurrenskraftiga erbjudande gjorde också att Metric Industrial fick god kostnadskontroll i projektet.

  • Vi hade flera skäl att sätta upp en webbshop och Indpro kändes direkt som den rätta leverantören. Indpro bidrar med mer än bara kvalitativ utveckling, det handlar även om kunskap och guida oss som kund rätt

    • Fredrik Navjord
    • CEO, Metric Industrial AB