Fortum

Fortum logotyp

Företaget

Fortum är ett ledande företag inom ren energi och en av Nordens största återförsäljare av el med en årsomsättning på 3,6 miljarder euro (2016). 62 procent av elproduktionen är CO2-fri.

Info24 är en IoT-startup (Internet of Things), som köptes upp av Fortum år 2016.

Utmaningen

År 2008 kontaktades Indpro av Info24, en IoT-startup (Internet of Things) som behövde hjälp med att utveckla ett molnbaserat affärssystem. Arbetet krävde att vi använde den senaste tekniken för att möjliggöra M2M-kommunikation, machine-to-machine.

Lösningen

Indpros utvecklare arbetade med att bygga det molnbaserade affärssystemet Tingco. I samarbete med Fortum användes systemet för att skapa en applikation för att övervaka och kontrollera elbilar. Under år 2016 köpte Fortum upp Info24 och bolagen gick samman. Indpro har stannat kvar som utvecklingspartner genom hela processen.

Resultatet

Fortums system Tingco gör det möjligt för förare av elbilar att övervaka statusen på sitt fordon direkt i mobilen. Bland annat kan föraren kontrollera hur mycket batteri som finns kvar, beställa laddning på distans, hitta laddningsstationer i närheten och överblicka kostnaderna.

Fortum har ett team av utvecklare som sitter hos Indpro och arbetar med att kontinuerligt förbättra systemet, i nära samarbete med Fortums egen IT avdelning.

  • Indpro förstår vår verksamhet och det fungerar som ett sant, långsiktigt samarbete

    • Hans Nottehed
    • CTO, Info24 / Tingcore