Blogg

Indpro bloggen

 • Snabbväxande Fenix begravning är en svensk startup som vill förändra begravningsbranschen. För det behövs en effektiv och innovativ plattform. Med många års erfarenhet gjorde CTO Johannes Ekblad en effektiv och lyckad upphandling. Två år senare är han mycket nöjd med valet av IT-konsultbolag. Här är hans bästa tips, steg för steg.

  Steg 1: Undersök tekniken.

  I många fall finns ett existerande system som ska utvecklas, och man har redan gjort sina teknikval. Men i andra situationer kan det vara ett mer eller mindre öppet läge för att välja tekniker att arbeta med. Då handlar det i den ...

 • Fenix begravningsbyrå är en disruptiv startup med riskkapital i ryggen – och till vår stora glädje en tajt samarbetsparter till oss på Indpro. På två år har vi tillsammans byggt ett innovativt system där Fenix kunder, anställda och frilansare kan planera begravningar effektivt och enkelt. Vi bad Fenix CTO och medgrundare Johannes Ekblad om hans bästa tips om hur man skapar ett bra samarbete med sin IT-partner. Här är hans svar!

  1 Var tydlig

  Lägg mycket tid på design och på att testa vad ni är ute efter – och lägg mindre tid på att koda. För om man inte själv vet vad man är ute efter ...

 • Fenix begravning vill disrupta en miljardbransch – och spår att begravningsbyråerna står inför en omfattande digitalisering. Nyligen tog företaget in ytterligare närmare 7 miljoner i riskkapital, pengar som nu går in i en innovativ plattform och en utlandssatsning.

  ”Om 20 år tror jag att 80 procent av alla människor planerar begravningar på nätet. Det är en självklar utveckling. Ser man på hur snabbt digitaliseringen har skett i andra sektorer har jag svårt att se att det inte skulle bli likadant här.”

  Det säger Johannes Ekblad, entreprenör och medgrundare av Fenix begravning....

 • Stort grattis till Suresh, Marie, Satyendra och Ullas – som alla nyligen blev certifierade som Scrum Product Owners!

  En professionell Scrum Product Owner kan uppvisa kunskap om och förståelse för Scrum och rollen som produktägare. Han eller hon har förmåga att tillämpa den kunskapen i praktiken.

  De fyra anställda som nu har certifierats är Satyendra Kumar Singh, teknisk arkitekt, och projektledarna Marie Wärn, Ullas M och Suresh Kumar R.

  ”Jag har fått ökad förståelse för produktägarrollens komplexitet. Du behöver lyssna på behoven hos alla stakeholders, och försäkra dig...

 • Se video om hur det går till här