Blogg

  • Ullas firar tio år med Indpro – och med MatHem

  Ullas M, project leader at Indpro.

  En databasstruktur och en idé. Det var början till succén för näthandlaren MatHem. Och det blev också början på Ullas Ms karriär hos Indpro. Tio år senare är han fortfarande en viktig del av MatHems IT team.

  Ullas berättar:
  ”I juni 2007 kom MatHems grundare Tomas Kull till Indpro med en databasstruktur och ville ha en webbsida. Ett år senare var vi live. I början kom det in en eller två ordrar om dagen, sedan ökade det till 10, 20, 30… Nu ligger det på över 1.000 ordrar per dag.”

  Ullas M är den utvecklare som skrev de första raderna kod på MatHems sajt. Under de tio år som har gått sedan dess har MatHems IT team vuxit: både deras outsourcing team hos Indpro i Bangalore, och deras interna team på IT-avdelningen i Stockholm.

  ”I början var det bara jag och en person till. Nu är vi 14-16 personer”, konstaterar han.

  Vad är roligast med att jobba med MatHem?
  ”Att jag kan se resultatet av min kod inom två veckor, live på webbplatsen – och jag ser att kunderna använder det jag skrev. Det gör mig glad att det vi kodar är användbart för någon, att se resultatet håller verkligen mig igång.”

  Vad är du mest stolt över?
  ”Att MatHem är nummer ett inom mat på nätet i Stockholm. Det gör mig väldigt stolt. Och även att vi jobbar med många nya tekniker. Arbetet innehåller många tekniska utmaningar. Jag växer, och MatHem växer – det gör mig glad.”

  Vad har du lärt dig genom att arbeta med MatHem?
  ”Att planera och prioritera, och att arbeta i en icke-hierarkisk organisation. När du arbetat mot Sverige behöver du vara bra på att välja dina prioriteringar och bestämma vad som är viktigast. Dessutom är det en arbetskultur där alla är jämställda och strävar mot samma mål. Det tycker jag är bra.”

  Vad anser du krävs för att bli en bra utvecklare?
  ”Du behöver ha lätt för att lära dig. Tekniker kommer och går, så du måste kunna lära dig nytt och förbättra dig snabbt. Kommunikation är också viktigt. Du behöver kunna skaffa dig klarhet om specifikationerna och försäkra dig om att du verkligen har förstått.
  Jag tycker också att man bör gå tillbaka och granska sin egen kod efter en tid. Försök alltid att förbättra koden, och försök alltid hitta nya sätt att uppnå samma resultat”, säger Ullas.

  Nyfiken på att läsa om MatHems resa? Ladda ner vår rapport med intervjuer med MatHems vd Tomas Kull och CTO Fredrik Sewén. Tomas Kull berättar hur han gick från en idé som blev skrattad åt – till att sikta på tio miljarder kronor i årsomsättning. Och Fredrik Sewén berättar hur han leder sitt outsourcing team hos Indpro. Missa den inte!

   • Dela:
 • Se video om hur det går till här