Blogg

  • ”IT är en passion”, säger Archana D.G., Android-utvecklare

  Archana D.G., Android developer

  ”IT är en passion – och får dessutom mig att utvecklas som person.” Det säger Archana D.G., Android-utvecklare på Indpro.

  Som student var Archanas dröm att arbeta för ett stort internationellt företag. Nu har hon varit på Indpro i över tre år.

  Hon håller tät kommunikation med sina kunder: på daglig basis använder de Skype och Slack för att prata. Dessutom har de dagliga möten, så kallade stand-ups. Archanas team jobbar i sprintar och planerar två veckors arbete i taget. Projektverktyget Jira används för att planera och bryta upp arbetet i mindre bitar, som sedan tidsuppskattas.

  ”Om vi har några tvivel under sprinten pingar vi vår kund på Slack så att han vet vad som händer, och kan klargöra där det behövs. Kunden ska alltid veta vad som sker i projekten” säger Archana.

  Vad gillar du mest med att koda?

  ”Jag gillar att arbeta med funktionaliteter när jag kodar. Och eftersom jag arbetar med Androidutveckling gillar jag att se resultatet av vårt arbete, att kunna se användargränssnittet i min egen telefon.”

  Vad tycker du krävs för att bli en bra utvecklare?

  ”Det ska vara en passion. Och du behöver vara intresserad av att lära dig nya saker. Du ska kunna analysera kundens krav, och baserat på det producera ett bra resultat.”

  Varför skulle du rekommendera någon att börja jobba med mobilutveckling på Indpro?

  ”Det går att få en bra balans mellan jobbet och fritid här. Och vi får lära oss nya saker”, säger Archana. 

 • Se video om hur det går till här